woensdag 1 juli 2009

Cursus Creatief Parkeren

Ik hoor zo her en der wel eens dat mensen (meestal vrouwen) moeite hebben met inparkeren. Ik heb geen recht van spreken, want ik kan zelf niet eens het onderscheid maken tussen het gaspedaal en het koppelingspedaal, maar daarom juist deze blog.

Mocht je niet kunnen parkeren, moet je gewoon in Laakkwartier oefenen. Hier is het normaal dat mensen hun auto met de neus op de stoep en het achterwerk midden op de weg parkeren. Tja.. ruimtegebrek spekt het creatieve brein. Wij hebben een klein autootje, dus dat half-stoep-half-weg parkeren wordt hier geaccepteerd.
Andere manieren van parkeren zijn dat als je maar nét tussen twee auto's past, je de ene auto een kras bezorgd (je moet immers een hele scherpe bocht maken om er tussen te passen), de andere auto eens stukkie naar achteren duwt met je bumper en zo wring je je eigen auto op een parkeerplek. (Dit zag ik een paar weken terug gebeuren, 's avonds laat, mijn mond hing open van verbazing!)En je hoeft niet bang te zijn dat je de volgende ochtend er niet uit komt, dan herhaalt het ritueel zich gewoon. Alleen dan andersom.

Gisteren was er blijkbaar een belangrijke wedstrijd bij Voetbal Vereniging Laak. De drukte op de weg en langs het veld (midden in een woonwijk) zou kunnen duiden op een wedstrijd tussen Ado en Laak. Dat betekende dus dat er erg veel creatievelingen in onze wijk geparkeerd stonden. Dat betekende tevens dat er in een straal van 1 kilometer voor ons geen parkeerplekje was. En wij zijn Hagenezen en in dit geval luie Hagenezen. Dus Marinus propte ons roestbakkie tussen twee auto's in een bocht.
Héél creatief!

Nu maar hopen dat onze voorkant er niet vanaf wordt gereden:-)

Mocht je moeite hebben met parkeren, voel je welkom om bij ons (vooral 's avonds, dan zijn de meeste plekjes wel bezet) koffie te komen leuten. En oefenen maar!

Geen opmerkingen: