vrijdag 10 juli 2009

Keuk je 'n dook, breuk je 'n kak - uhh?

Ja, het eerste woord ging al mis (ik had in m'n hoofd kook, maar typte keuk - huh?) en ik ben te lui om te backspacen. Ik ben meer van de forward. Forward cooking.
Met dank aan Mammaloe, een recept uit de Moerkapelse keuken:

Benodigheden:

broccoli
cherrytomaatjes (1 bakje)
brie (3/4 van de brie gebruik je ongeveer)
gerookte zalm (snippers)
bladerdeeg

geraspte kaas
kruiden (peper, paprikapoeder of iets wat je zelf lekker vindt)

Hoe maak je het klaar? Nou zo:
Broccoli eventjes beetgaar koken (3 min.). De cherrytomaatjes halveren en het vruchtvlees eruit halen. De brie in blokjes snijden.
Dan bedek je je ingevette taartvorm met bladerdeeg. Alle ingrediënten (dus ook de zalmsnippers) door mekaar mixen en in de taartvorm doen. Probeer zo min mogelijk vocht in de taartvorm te krijgen. Bedek de taartvorm met geraspte kaas, beetje kruiden eroverheen en in de oven maar!
Ongeveer 30/35 min. op 180 graden.

Geen opmerkingen: