maandag 25 mei 2009

Het Balkon

Wit geverfde bakstenen en groene aanslag waren tot voor kort ons uitzicht op ons 'buiten'. De ouderwetse vuilnisophaaldagen bezorgde mij een heleboel pijn in mijn hoofd. Vuilniszakken moeten tot woensdagochtend op het balkon bewaard worden. Nu bestaan er van de beestjes, zwart en irritant die we naar mijn idee een beetje te veel hebben in ons kleine kikkerland. Kraaien (of hoe die zwarte krengen ook mogen heten) pikken de vuilniszakken open en behalve wit geverfde bakstenen en groene aanslag, lag ons balkon ook menig maal bezaaid met vuilnistroep: en bedankt meneer de Kraai.

Ik tegen Marinus: Oh.. dat is echt het eerste wat je nu mag klussen, een bak op het balkon voor de vuilniszakken!
En handige Harry is op hemelvaartsdag lekker aan de klus geweest. Hij heeft een geweldig mooie bak gemaakt. Maar ons uitzicht was daardoor niet heel veel veranderd. Zaterdag zijn we naar het tuincentrum geweest en hebben we een miniparadijsje aangeschaft. Mooie plantjes en mooie bakken waar we de mooie plantjes in kunnen zetten! O o o wat is het mooi!

In tijden van crisis is het heel handig om je eigen groenten te verbouwen. Nu hebben we niet veel ruimte, maar mocht het zo ver komen dat de winkels niet meer kunnen voorzien in onze behoeften, dan hebben wij aardbeien, tomaten, sla, aardappel en ui. Ons eigen overlevingspakketje dus.

Geen opmerkingen: