donderdag 6 november 2008

Kook je 'n deuk, bak je 'n kreuk (2)

Gevulde portobello's

Portobello's zijn lekker! Je kunt ze op verschillende manieren maken. Ik heb tot nu toe van de portobello alleen maar voorgerechtjes gemaakt.
Ik zal twee recepten geven.


1. Gevulde portobello met geitenkaas

Wat heb je nodig? (voor 4 personen, per persoon één portobello)
- 4 portobello's (bij de lidl niet zo duur)
- zachte geitenkaas (bij de lidl heb je lekkere geitenkaas joh!)
- walnoten (een volle hand)
- kruidenpaneer
- creme fraiche

Hoe maak je het?
Was de portobello's met water. Haal het stammetje uit de portobello (die kun je eruit trekken). Hak alle stammetjes fijn. Misschien dat het een beetje weinig is voor de vulling. In veel portobelloverpakkingen zitten oneven aantal portobello's - je kunt een kleine portobello die je niet gaat vullen ook fijnhakken. Vermeng dit spul met de gehakte walnoten, een flinke scheut kruidenpaneer, eventueel met knoflookpoeder, zout en peper en met de creme fraiche. Gebruik niet meteen alle creme fraiche. Je moet even kijken wanneer het prutje goed aan mekaar blijft plakken. Daar heb je in elk geval geen heel bakje creme fraiche voor nodig.
De gewassen portobello's vul je met dit spul. Op hetprutje leg je een lekkere plak geitenkaas. De portobello's stop je een kwartiertje in de oven op 180 graden. Kijk even of de geitenkaas een beetje gesmolten is, dan zijn ze klaar!

(Onze combimagnetron werkt niet zoals de doorsnee oven, ik doe het meestal op gevoel, gewoon af en toe naar binnen gluren!).

Eet smakelijk!

2. Portobello's met spinazie en spek

Wat heb je nodig? (voor vier personen, per persoon één portobello)
- 4 portobello's
- diepvriesspinazie, of verse
- 8 plakken spek
- kaas


Hoe maak je het?
Was de portobello's., het stammetje kun je eruit halen, dit hoeft niet. Bereid ondertussen de spinazie in een pannetje. Bekleed de portbello's (alleen de randen) met het spek. Je hebt waarschijnlijk 2 plakken spek per portobello nodig. Het spek blijft vaak wel aan mekaar plakken, dus je hoeft het niet met sateprikkers vast te zetten. Bak de portobello's met het spek zo'n vijf minuutjes in een pan. Als je een pan met een goeie antiaanbaklaag hebt gebruik dan geen olie of boter, er zit genoeg vet in het spek. Bij oude, versleten pannen zou ik een klein beter olie gebruiken, anders kun je je portobello misschien niet makkelijk uit de pan halen. Vul de portobello met spinazie. Gebruik als je het lekker vindt wat peper en zout. Op de spinazie strooi je kaas of leg je een plak kaas (oud, jong, belegen, wat JIJ lekker vindt!).
Doe de portobello's 15 minuutjes in de oven op 180 graden.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

Li zei

ik heb geen flauw idee van wat een portobello is, heb je er geen plaatje van????

Li